Waar het allemaal begon

Eventjes voorstellen, wie zijn wij? De IFA Service Zuid-Nederland is een onafhankelijk technisch steunpunt voor en door mensen die auto’s bezitten uit de voormalige DDR (Deutsche Democratische Republik). We streven ernaar om deze auto’s op de weg te houden en staan de eigenaren bij te staan met raad en daad. We hebben op dit meerdere auto’s in het bestand, die allemaal voor onderhoud bij ons in de werkplaats komen. Tevens zorgen we ervoor dat deze auto’s  weer door de APK komen of we maken ze klaar voor een RDW-kenteken keuring. In de loop van de jaren na het vallen van de muur, hebben we diverse contacten opgebouwd, in het Oosten van Duitsland. Hierdoor kunnen we tot op de dag van vandaag beschikken over goede kwaliteit onderdelen, complete auto’s en tweetakt olie.

 

Om welke auto’s gaat het dan eigenlijk? De Trabant, is de bekendste, deze auto groeide uit tot symbool van de veroverde vrijheid van het Oost-Duitse volk. Maar er werden meer auto’s geproduceerd in de voormalige DDR. De Wartburg, misschien minder bekend, werd geproduceerd in Eisenach, of de Barkas die de Oost-Duitse tegenhanger was van de West-Duitse Volkswagenbus. Auto’s die nog minder bekend zijn, zijn de Framo, IFA, Zwickau en de Melkus sportauto. Helaas zijn er in de loop van de jaren al vele van deze schitterende auto’s op de sloop beland. Eens te meer een reden om dit rijdend cultureel erfgoed voor het nageslacht te behouden en op de weg te houden.

 

Naast vele activiteiten die we in de loop van de jaren ontplooid hebben, organiseren we ook diverse evenementen per jaar. Dan hebben we het over toertochten, meerdaagse evenementen op bijvoorbeeld een camping. Hierbij word natuurlijk niet vergeten dat de auto’s centraal staan, maar sociale contacten en gezelligheid staan natuurlijk op de eerste plaats.

 

Voor technisch advies kan u ook bij ons terecht. Zit u met een probleem waar u niet zo maar uitkomt, neem contact met ons op en we helpen u graag. Het telefoonnummer en het e-mail adres vindt u onder het kopje contact.

Het concept

IFA Service biedt iedere Trabant, Wartburg en Barkas rijder een passende oplossing in de levering van onderdelen en reparaties. We nemen u zorg uit handen. We zijn er voor u, ook al staat u aan de andere kant van het land. We repareren alles wat zich tussen voor en achterbumper bevindt


Selectie van materialen

In de loop der jaren, heeft de IFA Service veel contacten opgebouwd, om samen met leveranciers een scala aan onderdelen van goede kwaliteit aan te bieden. August Horch, de grondlegger van de automobielbouw in Zwickau, zei het al: " Ik ben me ervan bewust dat in alle omstandigheden, we de beste onderdelen en matrialen moeten kunnen leveren". De IFA Service heeft dit hoog in het vaandel staan.

Ambachtswerk

Het vervaardigen van bekleding voor het interieur van uw Trabant, Wartburg of Barkas, is handwerk. Materiaal, kunde en vakmanschap dat maakt het verschil.